zaterdag 13 september 2008

Uitstap naar Devonport 13/08/2009

Vandaag zijn we even ontsnapt aan het drukke Auckland voor een gezellige wandeling op het schiereiland Devonport. Zoals heel Auckland bestaat Devonport uit verschillende vulkanische (uitgestorven) heuveltjes van waarop je een prachtig zicht hebt op de weide omgeving. Verder is het bebouwd met vaak zeer mooie huizen, die waarschijnlijk stukken van mensen kosten. Christina, onze gastvrouw vertelde dat veel mensen die in Auckland wonen naar Devonport gaan in het weekend om uit te rusten.
Om op Devonport te geraken hebben we in de haven van Auckland de ferry genomen aan de ferry building. De trip duurde slechts 12 min. Eenmaal in Devonport aangekomen zijn we eerst de heuvel genaamd North Head opgegaan. Daar stonden een aantal kanonnen en een bunker uit de 19e eeuw. Vanop deze berg hadden we ook een prachtig zicht op Rangitoto Island die als een zwarte schaduw uit de zee opdoemt. Na het boezoek aan North Head, zijn we wat gaan eten in het stadje, waarna we de tweede berg, de Mount Victoria zijn opgeklommen. Dat klinkt misschien heel zwaar, maar de berg is amper 87m hoog :) Toch is dat voor sommige mensen reeds buiten hun fysieke bereik, vermits er ook een busje naar de top van de hoogste berg op Devonport rijdt. Als je sommige mensen ziet, is dat ook wel nodig: Japanners die op stiletto's en in hun beste outfit, met zoveel mogeljik make up op van het uitzicht willen genieten... (Laat ik voor de zekerheid even stellende dat de ironische toon van mijn vorige opmerking vanzelfsprekend niet bedoeld is voor de oudere of behinderde mensen). Als bewijs dat men daar een prachtig uitzicht heeft, hebben we natuurlijk wat foto's op de site gezet. Jammer genoeg was de zon niet altijd present om ze wat bij te lichten.
Wat mij ook opviel op Devonport, waren de vele jongeren die op blote voeten en in de meest zomerse kleren die ik me kan inbeelden, rondliepen. Het is hier naar mijn weten nog altijd einde winter, en met uitzondering van een paar zeer warme momenten, zijn hier nog steeds geen hittegolven over het land getrokken. Wij liepen daarnaast met een trui en de jassen hoog opgetrokken. Miss ligt het aan ons, miss hebben de Nieuw-Zeelanders onderhuids nog een extra isolerende laag. Wie zal het zeggen...
rond 15u hebben we dan de ferry teruggenomen richting Auckland. Daar hebben we nog een kijkje genomen in het lokale zwembad. We zijn immers allebei op zoek naar iets van sport om tijdens deze drie maanden te doen. Een fitnesscentrum sprak mij persoonljik heel erg aan, vermits ze daar een groot aanbod hadden aan groepslessen en individuele fitnessruimte. De prijs is wel 225 N-Z dollar voor een maand alles inbegrepen. Dat is ongeveer 112 euro. Ik moet er dus nog eens over nadenken of het budjet dit toelaat.
Na deze gevulde dag zij we terug naar huis gegaan. Alhoewel we vrij moe waren van de trip (Onze jetlag is nog niet helemaal uitgewerkt), zijn we niet onder de dekens gekropen zodat we om drie uur 's nachts niet klaarwakker zouden zijn en ons de vraag zouden stellen wat we in hemelsnaam in ons bed doen :). Toch komt langzaamaan onze biologische klok in het ritme van het bruisende en prachtige Nieuw-Zeeland.
Vele groetjes, Kaat

Geen opmerkingen: