zaterdag 13 september 2008

Mount Victoria in de zon


De stam van een boom op Devonport.


De flora van Auckland: voorbeeld 4.


Rangitoto Island.






Zicht op Auckland.






De Ferry Building.






Flora van Auckland: voorbeeld 5.






Pieter hard aan het werk in de keuken :)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel toffe verslagen, we kunnen het echt meebeleven ook dankzij de foto's. Die van Stella uit Leuven vond ik wel grappig;o)
In verband met de migratie denk ik dat de afstand over zee een rol speelt. De transportmogelijkheden die we nu kennen zijn nog niet zo oud. NZ heeft ook een erg strikt immigratiebeleid. De mensen die naar NZ trekken zijn wellicht redelijk welgesteld. Misschien weet jullie gastvrouw hier wel meer over.
Dikke kussen
Mama

Anoniem zei

Wat een prachtige boom in Devonport.
mama

Anoniem zei

En Pieter,

heb je een poging onderworpen om in de boom te kruipen of zijn die bomen daar beschermd en mag je er niet in, of zijn ze bewoond door allerlei gevaarlijke dieren die je liever niet tegen het lijf kruipt.

Groetjes,
Ingrid

Anoniem zei

Hoi Ingrid,

De samenwerking tussen mens en natuur is hier zeer merkwaardig. Elke boom met een stamomtrek van meer dan een meter wordt door satellieten in het oog gehouden. Als je te dicht bij zo'n boom komt, worden er bepaalde chemische stoffen in de boom gestimuleerd zodat de gevaarlijke dieren tevoorschijn komen (vaak dodelijke mieren)en je vanzelf wordt afgeschrikt om verdere actie te ondernemen. Een uniek huwelijk tussen toptechnologie enerzijds en de lokale fauna en flora anderzijds!

Groetjes, Pieter

Anoniem zei

leo zei..hallo Pieter en Kaat,

Jullie schijnen het wel goed te maken ginder. De omgeving van Auckland ziet er mooi uit. Raar hé, NZ zo zonder Afrikanen! Alhoewel: bij ons bezoek aan Tanzania hebben we ook weinig Nieuwzeelanders opgemerkt... Het schijnt niet te klikken tussen die twee.
Wij hebben een weekje in Italie gezeten. Daar hebben we een zevental stadjes in of bij Toscanie bezocht: Lucca, San marino, Montepulciano, Montalcino, San Leo, Arezzo en Pienza. Niet zo bekend maar toch wel mooi en zeer Middeleeuws.
Stel het goed ginder.
Leo