zondag 21 september 2008

Waiheke Island

Hey iedereen,

Alles goed in Belgie, Luxemburg, Spanje, Tanzania, ...? Onze eerste volle week in Nieuw-Zeeland is perfect verlopen. De cursus is heel interessant, maar wel zwaar. Ik denk dat we nog zullen zweten en zwoegen om het examen in december tot een goed einde te brengen. Engels spreken tegen andere toeristen op reis is iets heel anders dan vlot communiceren met een native speaker over een specifiek thema. Ook vind ik het niet zo gemakkelijk om aan te voelen welke woorden in een informele context passen en welke woorden in een formele context moeten gebruikt worden. Of het onderscheid tussen Brits Engels en Amerikaans Engels... (qua woordenschat, schrijfwijze, enzovoort). Gelukkig wordt daar tijdens de lessen veel aandacht aan besteed.
De voorbije week was niet alleen perfect, ze was ook heel vermoeiend. Maarja, dat heb je nu eenmaal met zo'n aanpassingsweek waarin je voortdurend op zoek bent naar allerlei locaties en je vanalles moet organiseren. In feite waren we de voorbije week continu met allerlei zaken bezig. Om onze hersentjes helemaal tot rust te laten komen en om eens weg te zijn van de drukte in Auckland, hadden we besloten om het weekend in Coromandel door te brengen. Coromandel is een prachtig schiereiland op twee uur rijden van Auckland. We hadden de ganse trip goed voorbereid, maar wegens een technisch probleem (op het laatste moment) is de trip niet doorgegaan. Heel jammer! Omdat het zo'n zalig weer was en we echt een uitstap wilden maken zijn we op een ferry gesprongen en naar Waiheke Island gereisd, zonder echt te weten waar we terecht zouden komen. Het bleek een goede keuze te zijn; prachtige stranden, tropische wouden, mooie wandelpaden, exotische vogels, heel vriendelijke en behulpzame mensen, en... een toffe jeugdherberg. Het heeft niet veel zin om dit eiland tot in de kleinste details te beschrijven, foto's zeggen veel meer dan woorden (de foto's van de uitstap worden vermoedelijk vanavond gepost).

Zonnige groetjes uit Auckland!
Pieter

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey, blijkbaar hebben jullie al een zeer internationaal lezerspubliek en daar mag je dus nu Frankrijk aan toevoegen. Ik ben namelijk verleden week verhuisd en zit nu in Lyon. Echt veel kan ik er nog niet over vertellen, want moet eigenlijk nog beginnen met uitpakken en het leven hier gewoon worden (voorlopig nogal druk gehad met activiteiten). groetjes Niek

Anoniem zei

Ik hoop dat het technisch probleem niks te maken heeft met links rijden. Uitgesteld maar niet afgesteld hoop ik.
Waiheke Island is alleszins prachtig.
dikke kussen