donderdag 30 oktober 2008

Reisplannen

Hoi iedereen,
Ik weet dat jullie het allemaal heel druk hebben, maar voor diegenen die onze uitstapjes om de een of andere reden willen meevolgen op een atlaskaart geef ik kort weer waar we in december en januari zullen zitten. De onderstaande data hebben we vastgelegd (de accomodatie en activiteiten zijn dus geboekt, indien nodig). Vooral in de natuurparken is het noodzakelijk om op voorhand een plaatsje in een berghut te reserveren. Het Tongariro Park is een uitzondering. Daar werkt men met een ander systeem. Als je vroeg in de berghut arriveert heb je kans om op een goede matras te slapen. Wandelaars die later arriveren worden opgestapeld in de keuken, de badkamer, de gang, enzovoort en als er echt geen plaats meer is om nog ergens een slaapzak te leggen kan je altijd nog onder de mooie sterrenhemel slapen. Vooral in het hoogseizoen blijken de berghutten in Tongariro bijzonder sfeervol te zijn... Nieuw-Zeeland op z'n Afrikaans! ;-)
12/12/2008: vertrek vanuit Auckland
16/12/2008: bezoek aan White Island (vulkanisch eiland, 50 km van de oostkust van het Noordereiland)
19-22/12/2008: vierdaagse trektocht in Tongariro Park (een park met een aantal vulkanen, meer centraal/zuidelijk op het noordereiland)
24-25/12/2008: kerstmis in Wellington (in het uiterste zuiden van het noordereiland)
31/12/2008 en 01/01/2009: nieuwjaar in Christchurch (oostkust van het zuidereiland)
12-15/01/2009: vierdaagse trektocht in Fjordland: de Keppler Track (een groot natuurpark in het uiterste zuiden van het zuidereiland)
De gaatjes tussen deze data zullen we ter plekke opvullen!
Zonnige groetjes vanuit Auckland,
Pieter

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ik moet hier echt eens een kaart van NZ ophangen zodat ik met speldjes kan aanduiden waar jullie zijn

tof dat jullie belden voor daan zijn verjaardag !

Anoniem zei

Dag Pieter,

Dat klinkt heel tof. Ik wou echt dat ik kon meegaan.

Ik heb de verschillende plaatsen die jullie vanaf midden december zullen bezoeken even opgezocht op Google Earth.
De satelietfoto van White Island toont een rookpluim van 18,5 km. Hopelijk is die foto al enkele jaren oud en kontroleer je de activiteit van de vulkaan even voor je de boot naar het eiland neemt.
Volgens Google Earth ligt Christchurch op het zuidelijke eiland, of is er een gelijknamige stad op het noordelijke eiland?

Ik heb alle plaatsen netjes aangeduid op de satelietfotos zodat we ze makkelijk kunnen terug vinden.

Groetjes,

Paul

Anoniem zei

Hey Paul,

Christchurch ligt inderdaad op het Zuidereiland. Na Kerstmis nemen we vanuit Wellington de ferry naar het Zuidereiland... Merci voor de reacties!
Groetjes, Pieter