maandag 13 oktober 2008

Trip naar Coromandel

Beste allemaal,


We hebben het voorbije weekend met 8 andere mensen van de school (in totaal vier jongens en zes meisjes) twee auto's gehuurd en zijn dan voor twee dagen naar Coromandel vertrokken. Coromandel is een schiereiland ten Zuid-Oosten van Auckland. Het was ongeveer twee a drie uur rijden naar Coromandel Town. Onderweg zijn we wel een aantal keren gestopt om wat inkopen te doen of om van het mooie uitzicht te genieten. Ik heb toen ook voor de eerste keer links gereden. Dat viel echt veel beter mee dan ik had gedacht. Gelukkig was het een automatic en hoefde ik dus niet op de koppeling te letten.


De eerste avond hebben we in een leuke lodge geslapen in Afrikaanse stijl. We zijn er pas laat aangekomen, maar gelukkig hebben we die avond nog een restaurant gevonden waar we konden eten. Ik had spaghetti met champignons, spekjes, kip en roomsaus. Echt heerlijk. Pieter had ook overheerlijke ribbetjes. Daarna zijn we gaan slapen, want we waren heel moe van de trip. Die nacht was echter niet zo geweldig, vermits een van de medeklasgenoten (een Belg nota bene) heeeeel hard snurkte. Echt waar, als ge daarvan wakker werd kon ge gewoon niet meer inslapen. Een ramp dus. Gelukkig lagen we op een verplaatsbare matras en zijn we ergens anders gaan liggen, waar de wanden dik genoeg waren om het gesnurk te onderdrukken. :)


De volgende dag zijn we met de auto vetrokken naar een aantal stranden. Helaas was het weer slecht en zijn we niet lang kunnen blijven. Het regende en het was redelijk koud, dus had niemand zo iets van 'kom we gaan in onze bikini op het strand liggen'. We zijn dan teruggegaan naar Coromandel Town. Vandaar zijn we doorgeren naar de driving creek railway. Daar vertrekt een treintje dat zich een uur lang een weg baant door de bossen. We zaten dus midden in het groen en soms hadden we mooie uitzichten. Het was niet ideaal om foto's te maken, omdat het treintje redelijk snel ging.
Na de trip met het treintje zijn we doorgereden naar de grote Kauri bomen. Dat zijn hele grote en dikke bomen die in Nieuw-Zeeland groeien en die vroeger gebruikt werden om vanalles van te maken. Het is namelijk heel stevig hout. Op de foto's kan je zien hoe groot ze zijn.
Na het bezoekje aan de bomen zijn we doorgereden naar onze volgende slaap-bestemming: Withianga. Daar zijn we meteen een restaurant binnengedoken, want we hadden niet echt deftig middag gegeten. Ook hier hebben we heerlijk gegeten. Pizza deze keer.
In de lodge sliepen we met 10 op een kamer en er was geen mogelijkheid om te ontsnappen aan het gesnurk van onze medestudent. We waren dus heel 'bang' dat dit weer een woelige nacht zou worden. Gelukkig heeft hij zich deze keer ingehouden en hebben we geen enkel geluid gehoord :)
Zondag was het weer veel beter dan zaterdag. Dat was ook nodig, want we zouden naar de hot water beach gaan. Vooraleer we daarnaartoe gingen hebben we Cathedral Cove bezocht. Wie de tweede film van Narnia gezien heeft weet hoe die plek eruit ziet. Het is daar echt heel mooi. De Cathedral Cove is een hele grote uitholling in de rots, waardoor het net een tunnel is. Je moet er wel zijn met laagtij anders kan je er niet doorlopen. We hebben daar een aantal mooie foto's gemaakt die je hieronder kan zien.
Na cathedral cove zijn we dan naar de hot water beach gegaan. Dat is een strand waar, als je een gat in de grond schept, heet water naar boven komt van ongeveer 70 graden. Dat is echt kokend heet. Dat komt omdat er onder het zand vulkanische activiteiten plaatsvinden die het water opwarmen. Door die vulkanische gassen komt dat heet water naar de oppervlakte. Je kan dan je eigen zwembadje graven en dat mengen met koud zeewater zodat het op een goede temperatuur komt om erin te liggen. Dan is het echt genieten! Af en toe komt er wel eens een koude golf over je heen of verbrand je je teen aan het water, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Het weer zat in ieder geval heel goed mee om in bikini over het strand te lopen. We zijn daar een paar uur gebleven en dan zijn we uiteindelijk terug naar Auckland gegaan met de auto. De terugrit duurde wel wat langer omdat we aan de oostkant van Coromandel zaten.
In Auckland zijn we dan de auto's gaan wegbrengen en naar huis gegaan. Daar kwam een heerlijk warme douche heel goed van pas om al het zand dat nog aan ons zat weg te spoelen. Het was echt een zalig weekend en de groep was ook heel tof. Het was ook een goeie manier om de prijs van de huur van de auto fel te laten zakken. We hebben voor drie dagen autoverhuur plus het verbruik van een volle tank samen (Ik en Pieter) 43 euro betaald. Dat is echt goedkoop.
Een mooie trip met leuke mensen!
Groetjes, Kaat

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Weer eens een leuk reisverslag met prachtige fotos.

Wat ik onthouden heb:

* De varens in NZ zijn zo groot als bomen, net Jurassic Parc. Alleen de dinosaurussen ontbreken.
* Als Pieter op een Kauri-boom kruipt, lijkt hij erg op een koalabeertje op een eucalyptustak.
* Cathedral Cove (of is het Cave?) is het eindstation van de metroverbinding London-Nieuw Zeeland.
* Pieter heeft eindelijk een bad gevonden, voldoende groot en lekker veel warm water(Hot Water Beach!). Ik hoop dat hij er lang genoeg van heeft kunnen profiteren. Dat kan bij deze van de "Wanted"-lijst geschrapt worden.
* Kaat rapporteerd heel precies wat ze gegeten hebben en hoeveel decibels er 's nachts ontwikkeld werden.

Wat me vooral deugd doet is zoveel gelukkige jonge mensen te zien op de fotos, maar in het bijzonder jullie twee.

Kusje van papa

Anoniem zei

Wat papa probeert te zeggen is, hij is blij en alles maar after all...mist hij jullie steeds meer en meer. En die foto's geven wel heel veel zin om jullie te gaan opzoeken :) papa mss moeten we er is serieus over gaan nadenken om een vliegtuigtiket te boeken voor NZ :)

Bart zei

Hey Kaat en Pieter

het ziet er allemaal heel leuk uit wat jullie daar doen! Bij ons alles nog steeds goed, buiten het feit dat Ine en ik verkouden zijn, maar ja, dat hoort erbij hé. Het is wel heel druk geweest zoals gewoonlijk. Het eerste weekend van oktober zijn we met de gekende groep Pati Pati-vrienden op weekend geweest naar de Hoge Rielen. Het was heel leuk maar we hebben jullie wel gemist natuurlijk. Alleen jammer dat Jasper (van Kris en Katleen) ziek was geworden maar achteraf bleek het niet zo erg. Het voorbije weekend was ik dan op weekend met het pas opgerichte jeugdkoortje van Begijnendijk. Dat was echt zalig, supertoffe groep! Maar wel vermoeiend natuurlijk. Veerle was er zaterdag ook bij met de kindjes. Zij kijkt uit naar de herfstvakantie (nog anderhalve week), want de combinatie lessen voorbereiden met twee kindjes thuis is best vermoeiend!

groetjes

Bart

Anoniem zei

Allemaal ongelooflijk mooi en uitnodigend. Maar jullie weten voor ik in zo'n vliegend blikje stap zal er nog veel water door de zee stromen vrees ik ...
virtuele kussen dan maar

tin zei

ja zeg Leen! en ik wil niet naar da zalig land of wa? ;o) ik zal wel een plaatsje in uw valies aanvragen om mee te gaan dan!!

dikke kussen aan Kaat en Pieter! Jullie weekend ziet er zalig uit!!
tin