dinsdag 4 november 2008

De Sky Tower: geel of oranje in november?

Hey iedereen,
De Sky Tower in Auckland is het hoogste gebouw op het zuidelijk halfrond. Dat klinkt heel spectaculair, maar zo verbazingwekkend hoog is hij nu ook weer niet, want op het noordelijk halfrond zijn er talloze gebouwen die hoger zijn dan de Sky Tower.
Elke maand heeft de Sky Tower een andere kleur. Tijdens de verkiezingsmaand november zorgt men er telkens voor dat de Sky Tower een kleur heeft die niet in verband met een bepaalde politieke partij kan worden gebracht, om een neutraal standpunt in te nemen. Echter, de eerste dag van november zag de Sky Tower geel, de kleur van 'Act', een rechtlijnige partij die met zijn zero-tolerance beleid een einde wil maken aan de criminaliteit in Nieuw-Zeeland... Het heeft twee dagen geduurd voor het bestuur van de Sky Tower deze vergissing heeft ingezien. Sinds 3 november ziet de Sky Tower oranje, een echte neutrale kleur!



Vanavond gaan we vanuit ons raam in de living van het vuurwerk in Auckland genieten, want ze vieren hier Guy Fawkes Day.


Groetjes vanuit Auckland,

Pieter

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik was aan 't zoeken wie Guy Fawkes is en vond dit rijm.
Ben te moe om te zoeken wat die gast me NZ te maken heeft, behalve dat hij Engels is.

Remember, remember the Fifth of November,
The Gunpowder Treason and Plot,
I can think of no reason
Why the Gunpowder Treason
Should ever be forgot.
Guy Fawkes, Guy Fawkes, t'was his intent
To blow up the King and Parli'ment.
Three-score barrels of powder below
To prove old England's overthrow;
By God's providence he was catch'd
With a dark lantern and burning match.
Holloa boys, holloa boys, let the bells ring.
Holloa boys, holloa boys, God save the King!

Anoniem zei

Hey Anne,

Hij heeft inderdaad niet rechtstreeks iets met Nieuw-Zeeland te maken. Hij wilde in 1605(denk ik) het Engelse parlement opblazen, maar ze hebben hem op tijd kunnen tegenhouden. In Engeland (en in de ex-kolonies) wordt dat met vuurwerk gevierd.

Groetjes, Pieter