woensdag 18 februari 2009

Hoi iedereen,

Na een lange periode zonder blogactiviteiten hebben we nog eens een aantal verse berichten gepubliceerd. Binnenkort volgt er nog een bericht over ons werk bij Kiwiana Tours (tijdens de weekdagen) en waarschijnlijk een fotoverslag van de Queen Mary 2. We willen ook nog een fotoverslag in elkaar steken met meer alledaagse beelden uit Auckland.

Groetjes, Pieter

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Pieter,

We hebben weer eens met volle teugen kunnen genieten van je vertelkunst. Ik neem aan dat het gidsen van groepen toeristen je net zo makkelijk moet vallen als het schrijven van deze heerlijke literatuur. Na de zenderstilte van de laatste week hebben we ons met moeite boven water kunnen houden in deze woord en beeld-tsunami.

Tof om weer eens op de hoogte te zijn en een klein idee te hebben van het soort uitstappen dat Kiwiana tours aanbiedt en de beoogde doelgroep.

Je bent blijkbaar vrij enthoesiast over de Zuid-Koreaanse toeristen. Ik vroeg me af of het ook vrijgevige toeristen zijn die de gids met een fooi bedanken bij het einde van de uitstap?

Groetjes uit Luxemburg

Anoniem zei

hele toffe verslagen, kleurrijk en visueel geschreven
ik vraag me wel af, pieter, hoe je zo snel klaargestoomd bent als gids, je moet toch wel weten wat te vertellen, mijn ervaring is dat er nogal wat studeerwerk voor nodig is

Anoniem zei

Hey Anne en Paul,

Bedankt voor de positieve reacties. Wat dat gidswerk betreft, ga ik zeker niet beweren dat ik alles van vulkanen afweet, integendeel. Ik probeer de toeristen de meest interessante plekjes te laten zien (want de vulkanenvlakte in
Rotorua is gigantisch groot) en dingen waar ze anders onwetend voorbij zouden lopen, zoals een aantal prachtige zwavelkristallen en diertjes die in het stomende, stinkende water leven. Voor de rest een beetje algemene uitleg over het type vulkaan en hoe de vulkanen gevormd zijn, over de verschillende kleuren, hoe je aan de plantengroei kan zien waar er gevaarlijke gassen zijn en voor de rest een beetje in het oog houden dat niemand over de hekken klimt of af de paden gaat, enzovoort.

Groetjes, Pieter